Kotoutumisohjaaja

Tule tekemään kanssamme tulevaisuuden Järvenpäätä! Rakennamme sujuvaa arkea 1 500 ammattilaisen voimin. Täällä kaikilla on mahdollisuus oppia ja kehittää omaa työtään. Me Järvenpäässä innostumme valmentavasta työotteesta, yhteisöohjautuvuudesta, oppimisen mahdollisuuksista sekä joustavasta työkulttuurista.

Haluatko vaikuttavan työn vieraskielisten kuntalaisten kanssa? Kiinnostaako kehittämistyö muuttuvissa palveluissa?

Olisitko sinä Järvenpään kaupungin uusi kotoutumisohjaaja?

Kotoutumispalvelut koostuvat matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelusta, pakolaisten vastaanotosta ja kotoutumisen tuen palveluista. 

Asiakkaina ovat erilaisilla taustoilla Suomeen ja Järvenpäähän muuttavat maahanmuuttajat. Asiakas saa ohjausta ja neuvontaa voidakseen asua ja elää uudessa yhteiskunnassa. Joillekin kyse on yksittäisestä tiedosta tai asiointiavusta, joku tarvitsee koko alkuvaiheen kotoutumisajan vahvaa ohjausta ja tukea.

Työskentelymme perustuu asiakkaan kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Palvelupolku etenee tarvelähtöisesti asiakkaan osallistumista tukien. Teemme työvoiman ulkopuolella oleville henkilöille osaamisen ja kotoutumisen alkukartoituksia ja kotoutumissuunnitelmia.

Tehtäväsi muodostuvat matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelussa työskentelystä, osaamisen ja kotoutumisen alkukartoituksen ja kotoutumissuunnitelmien laadinnasta sekä erilaisista kotoutumista edistävistä tehtävistä asiakkaiden parissa. 

Kotoutumisohjaajana työskentelet tiiviissä yhteistyössä kotoutumispalvelujen tiimin, kaupungin eri palvelujen, hyvinvointialueen edustajien, järjestöjen ja monen muun yhteistyökumppanimme kanssa.  

Työotteessasi näkyy taidot kohdata erilaisia ihmisiä. Kohtaamiset vahvistavat osallistujien turvallisuutta, luottamusta, voimavaroja ja asioiden puheeksiottamista.

Panostamme verkostomaiseen yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa.

Virka on vakituinen alkaen 1.1.2024.

Mitä odotamme sinulta?

Olet etsimämme henkilö, jos ydinosaamistasi on arvostava ja kunnioittava kohtaaminen asiakkaidemme ja yhteistyöverkostojemme kanssa. Pystyt ketterästi toteuttamaan päivän aikana yksilö ja ryhmätapaamisia.

Sinulla on vahvaa kokemusta vieraskielisten kanssa työskentelystä, kykyä havainnoida, arvioida ja ottaa puheeksi kotoutumiseen liittyviä asioita. Sinulla on dialogista osaamista työskennellä erilaisten asiakkaiden kanssa, sekä kyky työskennellä erilaisissa kokoonpanoissa, eri ammattilaisten- ja asiantuntijoiden kanssa. Sinulta sujuu luontevasti oman asiantuntijuuden edustaminen erilaisissa asiantuntija- ja viranomaisverkostoissa. 

Tunnet hyvin kotoutumiseen liittyvät viranomaisverkostot. Tunnistat ja edistät palvelutarpeen mukaisesti hoidettavat tehtävät verkostoyhteistyönä. Eduiksi luetaan Järvenpään kaupungin palveluverkoston tunteminen sekä liikkuvan työn vuoksi myös ajokortti.  Kerrothan hakemuksessasi kielitaidostasi ja myös muista vahvuuksistasi, jotka voitaisiin lukea eduksesi.

Tarjoamme sinulle?

Yhteisöohjautuvan tiimin, jossa on hyvä työilmapiiri. Työskentelymme on laaja-alaista erilaisten verkostojen kanssa, joten työpäivien sisältö on vaihtelevaa ja omaa osaamista pääsee käyttämään. Esihenkilöltä saa tukea silloin kun sitä tarvitsee. 

Tutustu toimintaamme täältä: https://www.facebook.com/jarvenpaamaahanmuuttajatoimistoverso.

Oheisesta linkistä pääset tutustumaan, millaista kulttuuria me Järvenpäässä toteutamme ja tavoittelemme https://www.jarvenpaa.fi/itseohjautuvuus.

Lisätietoja

Lisätietoja avoimesta virasta antaa erityisasiantuntija Arja Loima, arja.loima@jarvenpaa.fi

Hakuaika päättyy 30.11.2023 klo 15. Suunnitellut haastattelupäivät ovat viikolla 49.

Kelpoisuusehdot

Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva tutkinto. Edellytämme vahvaa työkokemusta maahanmuuttajien kanssa työskentelystä.

Palvelussuhteen ehdot

  • Sopimusala KVTES 
  • Tehtävän palkkaus sijoittuu välille 2920 – 3153,60€/kk riippuen valitun henkilön työkokemuksesta.
  • Koeaika on kuusi kuukautta

Järvenpään kaupunki sitoutuu työnantajana edistämään työyhteisöjen monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi henkilöitä erilaisilla taustoilla, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri kieli-, kulttuuri- tai vähemmistöryhmiin kuuluvia.


Hakuaika alkaa: 16.11.2023 13:00Hakuaika päättyy: 30.11.2023 15:00

Jaa ilmoitus